default_mobilelogo

Eén van de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen is artrose. Bij artrose neemt het kraakbeen in een gewricht af. Dit gebeurt in een langzaam en wisselend progressief (toenemend) proces. Het kraakbeen zorgt ervoor dat de krachten die op een gewricht komen te staan, gelijkmatig worden verdeeld over het gewrichtsoppervlak en het onderliggende bot.
Bij artrose treden er periodes op waarin het kraakbeen wordt afgebroken. Dit kan ontstekingen veroorzaken in het gewricht.
Vaak treden er klachten op van pijn, (ochtend)stijfheid, verminderde kracht en stabiliteit en het 'kraken/knisperen' van gewrichten tijdens bewegingen.

Het kan zijn dat u als gevolg van deze klachten minder bent gaan bewegen. Bij artrose is beweging juist belangrijk omdat tijdens bewegingen de voedselvoorziening van het kraakbeen en de smering van het gewricht worden gestimuleerd. Door regelmatig te bewegen worden ook de spieren, pezen en banden rondom het aangedane gewricht sterker, waardoor deze de schokken beter kunnen opvangen.
De fysiotherapeut kan u helpen om de activiteiten weer op te pakken.  

Tijdens het beweegprogramma leert u verantwoord bewegen en werkt u aan een betere conditie. Op deze manier wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd en verkleint u de kans op recidivering (herhaling) van klachten. 
Wilt u na beëindiging van het beweegprogramma onder professionele begeleiding blijven sporten, dan is er de mogelijkheid om verder te gaan in één van onze fysiotrainingslessen.
 
Neem voor meer informatie contact op via ons telefoonnummer: 071 514 38 33. 

 

 

Contact informatie

Fysiotherapie Jurgens
Oude vest 5 2312 XP Leiden,  
Tel: 071 - 514 38 33

Openingstijden

maandag      07:00-21:00
dinsdag        07:00-21:00
woensdag     07:00-21:00
donderdag    07:00-21:00
vrijdag         07:00-21:00