default_mobilelogo

Diabetes Mellitus (ook wel suikerziekte genoemd) bestaat uit twee verschillende types. DM type I ontstaat vaak op jonge leeftijd (onder de 30 jaar). De alvleesklier maakt geen insuline meer aan waardoor suiker (glucose) in het bloed niet meer getransporteerd kan worden naar verschillende lichaamscellen.
Bij DM type II wordt er nog wel insuline afgegeven door de alvleesklier, maar in mindere mate en van minder goede kwaliteit dan bij gezonde personen. De bloedglucosewaarde (het suikergehalte in het bloed) kan bij diabetes-patiënten sterk schommelen en moet daarom goed in de gaten gehouden worden.


De oorzaken voor het ontstaan van DM type II kunnen door zowel genetische- als omgevingsfactoren bepaald zijn. Voorbeelden van omgevingsfactoren zijn overgewicht, de hoeveelheid vetweefsel in de buikholte, inactiviteit, voeding en leeftijd.
De behandeling van DM type II bestaat vaak uit een combinatie van juiste medicatie, afgestemde voedingsrichtlijnen en voldoende lichaamsbeweging.
Beweging heeft namelijk een positieve invloed op verschillende factoren die betrokken zijn bij het reguleren (instellen) van de bloedglucosewaarde. Daarnaast worden door beweging bepaalde risicofactoren bestreden die samenhangen met diabetes, zoals het onstaan van hart- en vaatziekten en botontkalking. 

Tijdens het beweegprogramma leert u verantwoord bewegen en werkt u aan een betere conditie. Op deze manier wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd en verkleint u de kans op recidivering (herhaling) van klachten. 
Wilt u na beëindiging van het beweegprogramma onder professionele begeleiding blijven sporten, dan is er de mogelijkheid om verder te gaan in één van onze fysiotrainingslessen.
 
Neem voor meer informatie contact op via ons telefoonnummer: 071 514 38 33. 

 

 

 

Contact informatie

Fysiotherapie Jurgens
Oude vest 5 2312 XP Leiden,  
Tel: 071 - 514 38 33

Openingstijden

maandag      07:00-21:00
dinsdag        07:00-21:00
woensdag     07:00-21:00
donderdag    07:00-21:00
vrijdag         07:00-21:00