default_mobilelogo

Onder de term 'kanker' valt niet één soort medische aandoening, maar een veelheid aan ziekten. Er is sprake van een ongereguleerde groei van cellen dat zorgt voor beschadiging van gezond weefsel.
De behandeling van kanker is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het stadium en het soort kanker. Bij ongeveer de helft van de kankerpatiënten neemt het algeheel uithoudingsvermogen af tot 50% en is er een afname in spierkracht en spiermassa. Vermoeidheid, depressie en lymfoedeem (ophoping van lymfevocht in een lichaamsdeel) zijn de belangrijkste klachten die zijn gerelateerd aan (de behandeling bij) kanker.
Als gevolg van deze klachten bewegen patiënten die zijn behandeld voor een oncologische aandoening in het algemeen minder dan de rest van de bevolking.
De fysiotherapeut kan helpen om uw belastbaarheid gedoseerd op te bouwen. Uit verschillende studies is gebleken dat de kwaliteit van leven positiever werd beoordeeld door kankersurvivors (mensen die genezen zijn van kanker) die aan de richtlijnen voor gezond bewegen voldoen, dan door de overlevenden die niet aan deze normen voldoen.

 

Tijdens het beweegprogramma leert u verantwoord bewegen en werkt u aan een betere conditie. Op deze manier wordt de zelfredzaamheid gestimuleerd en verkleint u de kans op recidivering (herhaling) van klachten. 
Wilt u na beëindiging van het beweegprogramma onder professionele begeleiding blijven sporten, dan is er de mogelijkheid om verder te gaan in één van onze fysiotrainingslessen.
 
Neem voor meer informatie contact op via ons telefoonnummer: 071 514 38 33. 

 

 

 

 

Contact informatie

Fysiotherapie Jurgens
Oude vest 5 2312 XP Leiden,  
Tel: 071 - 514 38 33

Openingstijden

maandag      07:00-21:00
dinsdag        07:00-21:00
woensdag     07:00-21:00
donderdag    07:00-21:00
vrijdag         07:00-21:00